Světluškovský rej 11. 3. 2023

V sobotu v 8:45 ráno se sešlo 14 statečných světlušek na skautském domě, aby se vypravilo, v typicky aprílovém počasí, do našeho oblíbeného tvořivého místa. Velmi svižnou chůzí jsme se přesunuly do krňovického skanzenu, kde na nás čekala paní Zárubová, se kterou jsme strávily příjemné dopoledne.

Cestou do Krňovic

Paní Zárubová si pro nás tentokrát připravila výrobu mýdla. Než jsme začaly se samotnou výrobou mýdla, které všichni bereme jako samozřejmost, ale bez kterého by se nikdo z nás již neobešel, seznámily jsme se s jeho historií a složením. Jako vždy jsme načerpaly nové vědomosti a odnesly si krásná voňavá mýdla.

Vyrobená mýdla

Náš výlet jsme kvůli počasí musely zkrátit, takže jsme se vrátily zpět na skauťák, kde nám na chvilku začalo přát počasí, a tak se nám podařilo rozdělat oheň a mohly jsme si k obědu opéct buřt. K obědu jsme se přesunuly do klubovny, kde jsme si pustily pohádku a táborová videa. Nakonec jsme předaly úspěšně složenou odborku Plavce Opozdílovi, zahrály si Navigátory a Elektriku a rozešly se domů. Ačkoli jsme nebyly v plné sestavě, tak jsme si to i tak užily. Věříme, že na příští výpravu, která se uskuteční 15.dubna 2023, budeme v početnější skupině.

Opékání buřtů

Zapsala: Jitka Krejcarová

Více fotografií k vidění na našem flickru

2023-03-11 Svetlusci-Rej 009