Den zamyšlení v Ostroměři 25. – 26. 2. 2023

Den zamyšlení je dnem, který trávíme ve Vlčí rokli společně s chlumeckými skauty. Jinak tomu nebylo ani v letošním roce při 9. společném setkání. V 6:20 se nás sešlo 40 na vlakovém nádraží v Třebechovicích a vyrazilo vstříc společnému dni do Šárovcovy Lhoty, kde jsme se sešli s chlumeckými skauty. Tam se nás téměř 100 vydalo směrem do rokle.

Cestou do rokle

Během cesty si naši roveři připravili pro děti hru Pašeráci. Děti byly rozděleny do čtyř skupin. V každé skupině byl určený jeden rádce, který dětem rozdal žetony. Žetony si museli ukrýt tak, aby je celníci nenašli. Děti museli tyto žetony pronést přes několik kontrol a na určeném místě je odevzdat. V rokli pak každé skupině celníci zadrželi rádce, kterého se poté děti snažili vysvobodit. Po vysvobození si děti opekly buřty, a kdo měl odvahu, šel slaňovat.

Slaňování

Před odchodem mladších oddílů domů jsme vytvořili kruh přátelství, kterým jsme si připomněli naše zakladatele. Po odchodu mladších oddílů v rokli zůstali skauti a skautky, kteří ještě chvilku slaňovali, ale jak se čas nachyloval, tak se přesunuli do tělocvičny v Ostroměři. Tam si uvařili buřtguláš, zahráli několik her, přespali a v neděli ráno se rozjeli domů.

Světlušky a vlče 🙂
Skauti a skautky

Zapsala: Jitka Krejcarová

Více fotografií k vidění na našem flickru

2023-02-25-26 Ostromer 026