Víkendovka vlčat v Nebeské Rybné 20. – 22. 1. 2023

Předposlední lednový víkend, konkrétně 20.-22. 1. 2023, se konala tradiční víkendová akce pro vlčata v Nebeské Rybné. Sraz byl naplánován před skautským domem v pátek v 16:30, a protože jsem se všichni na akci těšili, dorazili jsme přesně na čas. Brzy dorazil i autobus, který nás měl dopravit na chatu, takže jsme mohli nastoupit a vyrazit vstříc dobrodružství. Cesta ubíhala rychle a čím více jsme se blížili k chatě, tím více jsme se těšili. Když jsme dorazili ve tmě na místo, nebylo v horách ani památky po sněhu, ale doufali jsme, že se situace brzy obrátí k lepšímu – a tak se také stalo. Druhý den jsme se probudili do sněhové chumelenice, což bylo úžasné.

Zimní radovánky

Tento rok se víkendovka konala na motivy Knihy džunglí. Na chatě jsme hráli spoustu her a také jsme tvořili výrobky z keramické hlíny. Poté jsme všichni přiložili ruku k dílu a uvařili jsme si oběd. Po obědě jsme uklízeli a myli nádobí, následoval polední klid. Po obědě jsme vyrazili hledat tygra Šerchana a nalezli jsme ho pod dalekým kopcem, na kterém jsme do stmívání pekáčovali. Bylo to úžasné. Po návratu na chatu jsme se ohřáli teplou polévkou. Večer proběhly tance z Knihy džunglí a poté se konala poradní skála, kde jsme řešili vše důležité ohledně oddílu. Po poradní skále jsme se vydali na strašidelnou stezku odvahy a šli jsme spát.

Poradní skála

V neděli jsme uklidili chatu a donesli dřevo, a než jsme si to stačili uvědomit, už jsme se v autobuse vraceli domů. Víkendovka vlčat se nám moc líbila a už se moc těšíme na další společné zážitky.

Zapsal: Matěj Horák

Více fotografií najdete na našem flickru

2023-01-20-22 Nebeska Rybna 059
Tento záznam byl publikován v Vlčata . Uložit odkaz do záložek.