Setkání vedoucích v Rokytnici 6. – 8. 1. 2023

Letošní víkendové setkání se vydařilo po všech stránkách a to i bez plánovaného běžkování (na bahně to nejede). Početná skupina téměř všech oddílových vedoucích postupně dorazila na místo během pátečního večera. Hlavní smysl setkání na sokolské chatě v Rokytnici v Orlických horách byl věnovat nějaký ten čas společnému tvoření oddílových programů, vzájemně si předat zkušenosti z dobré praxe, a v neposlední řadě užít si zábavný společenský program, o který se postarali Standa, Honza a Fanda.

Kompletní osazenstvo

Víkend plný zážitků, dobrého jídla a srandy odstartoval turnaj v pingpongu a hře Sabotéři. Druhý den ráno posilněni česnečkou, kterou na sobotní snídani uvařila noční hlídka, jsme vyrazili na pěší výšlap. Trasa vedla z chalupy nejprve po zelené značce a následně červené Jiráskově cestě až na Panské Pole, což je nedaleko pevnosti Hanička. Následně už jsme přes pole, louky a sjezdovku Farák došli zpět do Rokytnice, kde jsme výlet zakončili kávou a zákuskem v cukrárně na náměstí.

Na sobotní výpravě

Po obědě a zaslouženém odpočinku se až do večera pracovalo na plánování oddílových činností, přípravě akcí a tvorbě programu. A aby bylo na co vzpomínat, tak se náročný den dovršil akční psychohrou R.U.R., která v nás zanechala různorodé pocity a obohatila nás o nevšední zážitek. Už samotná příprava hry, promyšlenost a prvky vymakané do detailu si zaslouží palec nahoru! Cílem hry bylo spolupracovat a změnit tragickou budoucnost světa.

Hra R.U.R.

A protože všechno jednou končí, tak závěrečný nedělní den bylo potřeba využít ke zhodnocení celkového přínosu víkendového setkání. Před obědem jsme se ještě stihli zmazat u hry „Malomocní“, pro kterou vznikl pracovní název „hrozně špinavá hra“. Nešlo o to se jen zašpinit, ale i vzájemně spolupracovat a umět se podpořit. Pak nastal čas společnými silami uvést ubikaci do původního stavu a vydat se ku domovu. Smutné loučení naštěstí zastínily veselé vzpomínky na společně strávené chvíle, pro které bylo spoustu důvodů se smát.

Hra Malomocní

Zapsala: Simča Jirsáková

Více fotografií si můžete prohlédnout na našem Flickru

2023-01-07 Skoleni vedoucich 060