Víkendovka skautek v Sedloňově 25.11.-27.11.2022

O víkendu 25.11 až 27.11 se na chatě v Sedloňove uspořádala víkendovka pro skautky a jejich vedoucí.

Odjížděly jsme v pátek, 25.11., v 17 hodin z autobusové zastávky na náměstí v Třebechovicích. Měly jsme namířeno směr Bačetín, kde jsme přestoupily a několik minut na to jsme dorazily do Sedloňova.

Večeři na pátek jsme každá měla svou, každá si vzala to, co má ráda. Smíšek nám dokonce napekla i moc dobré sušenky. Po večeři jsme hrály různé hry až dlouho do noci.

Večer s kytarou

Ráno jsme měly domluvené, že uděláme francouzské toasty, které se moc povedly. Po snídani jsme zamířily do místní školní tělocvičny, kde jsme si zahrály basketbal. Kolem 13. hodiny jsme se vrátily na chalupu a začaly jsme připravovat oběd, rizoto se zeleninou a masem. Následoval polední klid a zajímavá večerní procházka.

Vyrazily jsme ze Sedloňova směrem k bunkru „Jára“. I přes to, že byl „vstup na vlastní nebezpečí“ rozhodly jsme se bunkr prozkoumat. Bylo to opravdu zajímavé, tolik tajných chodbiček a místností.

Skautky u bunkru Jára

Po návštěvě bunkru jsme vyrazily kolem staré školy směr Sedloňov. Bohužel nás zradily mapy na telefonu, takže jsme zabloudily, ale stihly jsme se vrátit včas, abychom mohly udělat k večeři „Hot dogy“, které se nám také moc povedly!

Večer jsme opět hrály různé hry a užívaly jsme si společné strávený čas uprostřed Orlických hor.

Vlastnoručně připravené hot dogy

V neděli ráno jsme si ke snídani udělaly toasty ve vajíčku a poté začala asi nejméně oblíbená část víkendovky, uklízení. K obědu jsme si ještě rychle udělaly zapečené rohlíky s kečupem, šunkou a sýrem a pak nás začal Dědek postupně odvážet k Deštnému, kam pro nás přijel autobus, který náš odvezl až domů, do Třebechovic.

Víkendovka byla super, moc jsme si ji všechny užily a už se moc těšíme na další společné akce.

Zapsala: Áďa Cihlářová – Sporťačka

Tento záznam byl publikován v Skautky . Uložit odkaz do záložek.